Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als (educatief) auteur voor Kleuteruniversiteit, verschillende vakbladen en uitgeverijen. In 2017 verscheen mijn eerste eigen boek bij Lemniscaat: Spelen met prentenboeken!Even voorstellen...

Welkom op jufanke.nl. Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn site!
Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van groep 1/2 op basisschool Roald Dahl in Sint-Michielsgestel.
In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Veghel. Daarna ben ik verder gaan studeren voor de Master Special Educational Needs. Ik heb de richtingen 'Gespecialieerd Leerkracht' en 'Specialist Jonge Risicokinderen' gevolgd. Heel interessant!

Tijdens mijn laatste jaar op de PABO (schooljaar 2005/2006) ben ik begonnen met het verzamelen van lesideeën op een eigen site. Deze site heb ik in de loop der jaren uitgebreid met allerlei tips, projecten en ideeën en zo ontstond jufanke.nl.


In 2019 was ik met mijn klas te zien in het programma 'Chantal komt werken' van Chantal Janzen.

Naast het werken aan mijn site, ben ik actief als (educatief) auteur.

* Voor Kleuteruniversiteit schrijf ik lespakketten. Kleuteruniversiteit maakt projecten op basis van prentenboeken waar op scholen in Nederland en België mee wordt gewerkt. Denk aan projecten voor de zomer, Sinterklaas, over ziek zijn, sprookjes, dieren, het restaurant, de autocoureur enzovoorts. Ik schrijf projecten voor peuters en kleuters en plusprojecten voor de kleuters die wat meer aankunnen. Deze projecten zijn digitaal te downloaden op de site van Kleuteruniversiteit en in te kijken op inspiratiedagen (met interessante workshops voor en door leerkrachten), waarbij ik vaak aanwezig ben.

* Voor het vakblad Praxisbulletin heb ik verschillende artikelen geschreven, samen met Els van Dijck. Onze artikelen vind je hier.

* Bij uitgeverij Lemniscaat heb ik een boek uitgegeven, Spelen met prentenboeken, met suggesties bij 22 prentenboeken. Deze suggesties variëren van muzieklessen, taal- en rekenactiviteiten tot kinderfeestjes en zijn zowel thuis als op school te gebruiken. Ook bedenk ik jaarlijks de suggesties voor de Lemniscaatkalender. Een grote kalender met prachtige platen uit prentenboeken. Op de achterkant van elke plaat, vind je spelsuggesties bij het boek, voor school en thuis.
Daarnaast schrijf ik lessugessties voor de website van Lemniscaat, waar lesbrieven bij allerlei boeken op zijn te vinden.
--> Lees meer over het boek Spelen met prentenboeken

* Op de website van uitgeverij De Vier Windstreken zijn lesbrieven van mijn hand te vinden. Regelmatig bedenk ik ideeën bij één van hun prentenboeken.

* Voor vakblad De Wereld van Het Jonge Kind, HJK, schreef ik samen met Karin een artikel over het geven van muziek: Maak van muziek een feestje!
--> Naar het artikel

Verder blijf ik graag op de hoogte van onderwijsnieuwtjes. Ik volg regelmatig een cursus en duik zo nu en dan in een interessant boek. Ook ben ik gek op prentenboeken en heb er dan ook al veel (te veel) in mijn boekenkast staan. Voor verschillende uitgeverijen recenseer ik prentenboeken en vakliteratuur.

In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag. Ook op mijn vakanties ben ik actief bezig. Reizen en nieuwe mensen leren kennen vind ik erg leuk. Ik ben graag in de natuur. Lange wandelingen maken in de bergen en slapen bij de locals thuis, heel basic, ver van de bewoonde wereld. Ik word er blij van!
De afgelopen jaren heb ik veel wandel- en fietsreizen dichtbij en ver weg gemaakt en ging ik met IBO-Nederland naar het buitenland om daar vrijwilligerswerk te doen in tehuizen en op scholen.

Terug naar jufanke.nl... Heb je zelf een leuk idee, een tip of wil je laten weten wat je van mijn site vindt? Stuur me dan een berichtje! Mijn adres is jufanke [at] hotmail.nl.

Veel inspiratie toegewenst met de ideeën op mijn site!
Anke
facebook juf Anke