Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als educatief auteur voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin en Lemniscaat. Dit doe ik samen met Els. In 2017 verscheen ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken!

  • Kringactivitetien
  • Liedjes en versjes
  • Hoeken
  • Knutselen
  • Downloads


Kringactiviteiten kermis / pretpark

Project Kermis

Vandaag is een heel speciale dag. Opa komt Anna halen om samen naar de kermis te gaan.

Ga je mee, met opa en Anna naar de kermis? Er is van alles te doen! Dit project bevat reken- en taalactiviteiten, een muziekles, een spel- en bewegingsles en suggesties voor de hoeken bij het boek ‘Anna op de kermis’ van Kathleen Amant.

--> Bekijk het project 'Kermis'

project kermis kleuters

Plusproject 'Naar het pretpark'

Kom mee, we gaan naar het pretpark! Waar wil jij in?
Met dit plusproject voor beginnende lezers en rekenaars in een kleutergroep en groep 3 heeft iedereen het naar zijn zin!

Spaar zegels, koop kaartjes en maak plezier in het pretpark. De kinderen gaan tijdens rekenactiviteiten, taalactiviteiten en een les Engels in verschillende attracties. Ze maken hier zinnen, tellen met sprongen, zoeken naar letters en nog veel meer.

--> Bekijk het plusproject 'Naar het pretpark'

pretpark kleuters

Liedjes en versjes

 

Ideeën voor de hoeken

Suikerspinnen maken
De kinderen maken een suikerspin van pompoms of watten. Ze pakken de pompom of wat met een pincet en leggen deze bij een prikker. Een leuke, motorische oefening!

Lolly's versieren
Geef elk kind een lolly van papier en laat ze deze met teldopjes of knopen veriseren. Laat kinderen die dit kunnen een patroon leggen.

Beeldende activiteiten

In de botsauto's
De kinderen vouwen een schoen (zoek een vouwinstructie op internet) en versieren deze. De botsauto krijgt een vlag (met prikker of rietje) en een stuur. De kinderen kunnen zichzelf tekenen of maken van een wc-rol en in de botsauto plakken.

Downloadsfacebook juf Anke