lesidee kleuters juf Anke


Over Juf Anke

Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op mijn site jufanke.nl. Ik wil anderen hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast schrijf ik, samen met Els, voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin, De Vier Windstreken en Lemniscaat. In 2017 is ons eerste eigen boek verschenen: Spelen met prentenboeken!Spelen met prentenboeken

Jaaa! We hebben een boek geschreven! Ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat en echt prachtig geworden. We hebben er met heel veel plezier aan gewerkt en we hopen dat jullie er net zoveel plezier aan gaan beleven.

Over Spelen met prentenboeken

In Spelen met prentenboeken vind je suggesties bij 22 prachtige prentenboeken van Lemniscaat. Dit zijn klassiekers zoals Ze lopen gewoon met me mee, Max en de Maximonsters, Woeste Willem en De Gruffalo en de nieuwste boeken zoals Kom uit die kraan!, Super Uil en Feestmaal voor de koning.
De suggesties bij deze prentenboeken variëren van taalactiviteiten, rekenactiviteiten en suggesties voor muziek en beweging tot spelletjes en creatieve opdrachten bij de verschillende boeken. In het boek zijn compleet uitgewerkte spellencircuits voor bijvoorbeeld een juffenfeest of kinderfeest te vinden, maar ook kringactiviteiten en activiteiten die je thuis met jonge kinderen kunt doen. Een heel gevarieerd boek dus!

Het boek kun je gebruiken voor een thema in de klas. Er staan suggesties voor de aanbieding van het prentenboek in het boek. Hierna doorloop je het prentenboek in chronologische volgorde en doe je allerlei leuke, leerzame activiteiten met de kinderen die helemaal binnen het verhaal passen. De beschrijving eindigt met een idee voor de afsluiting van het thema.
Voor elk seizoen en voor de feestdagen zijn er suggesties te vinden in Spelen met prentenboeken, waardoor je het boek het hele jaar kunt gebruiken.

Voor wie is Spelen met prentenboeken?

Spelen met prentenboeken is geschreven voor iedereen die met jonge kinderen werkt of jonge kinderen heeft. Leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ouders, grootouders ... Ook voor studenten is het een heel handig, praktisch boek dat ideeën geeft voor activiteiten met peuters of kleuters.

Spelen met prentenboeken in de media

Wat is het leuk om iets over je eigen boek te lezen op internet of in de krant! Hier hebben we enkele recensies en artikelen voor jullie verzameld.

--> Recensie Klasvanjuflinda.nl

--> Artikel MooiGestel.nl
--> Artikel in weekblad De brug
--> Artikel Brabants Dagblad
--> Artikel MooiSchijndel.nl

Bestellen

Ben je enthousiast geworden? Bestel Spelen met prentenboeken dan hier.

 

facebook juf Anke