Juf Anke lesidee kleuters thema's start schooljaar kringactiviteiten knutselen hoeken taal rekenen Engels


Over Juf Anke

Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op mijn site jufanke.nl. Ik wil anderen hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast schrijf ik, samen met Els, voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin, De Vier Windstreken en Lemniscaat. In 2017 is ons eerste eigen boek verschenen: Spelen met prentenboeken!
Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Wilde dieren in de sneeuw - winterproject

Bij het prachtige boek Wilde dieren in de sneeuw, met voorleesverhalen en informatieve stukjes tekst, schreven Els en ik een nieuw winterproject voor Kleuteruniversiteit. Een project over ijsberen, pinguïns, poolhazen, zadelrobben, rendieren en winterse kou!
--> Bekijk het project Wilde dieren in de sneeuw
--> Ga naar de themapagina 'winter' op jufanke.nl

Nieuw! Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

Voorleesdagen 2019

Met welk boek ga jij aan de slag? Bij Een huis voor Harry vind je gratis tips en een download op de site. Bij Heb jij misschien Olifant gezien? vind je een peuter- en kleuterproject op de site van Kleuteruniversiteit. Ook een project bij Dino's bestaan niet vind je hier.
--> Naar de Voorleesdagen

Voorleesdagen 2019 kleuters juf Anke Een huis voor Harry

Nieuw! Aftekenbladen voor SmartGames

Bij een aantal SmartGames die ik in mijn klas gebruik maakte ik aftekenbladen. De kinderen pakken een SmartGame, spelen een level en kleuren daarna een ster op het aftekenblad. De bladen stimuleren het afmaken en doorzetten en zijn handig om visueel te maken waar het kind gebleven is. --> Lees meer
--> Download de aftekenbladen

Gave posters van Kleuteruniversiteit

Heb jij de telposter van Kleuteruniversiteit al? Deze gaven we twee jaar geleden tijdens de NOT weg en wat kwamen jullie daar enthousiast op af! Tijdens de komende NOT zijn er twee nieuwe, gave posters verkrijgbaar: een poster met letters en klanken en een bewegingsposter. Ook de telposter is tijdens de NOT te koop.

NOT 2019

NOT 2019 - Kom naar de stand van Kleuteruniversiteit!

De onderwijsbeurs komt er weer aan. Van 22 t/m 26 januari kun je de NOT bezoeken in Utrecht. Dit jaar hebben Kleuteruniversiteit, Leesvink en De Voorleeshoek samen een stand. Hier kun je kennismaken met onze projecten, nieuwe spellen van Kleuteruniversiteit i.s.m. Heutink bekijken, meedoen aan super gave winacties en boeken en andere super leuke dingen voor je klas kopen zoals de nieuwe letter- en bewegingsposter. Ook ik ben erbij! Op dinsdag 22 januari ben ik in deze stand te vinden.

NOT 2019

 

- Advertenties -

facebook juf Anke