Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als (educatief) auteur voor Kleuteruniversiteit, verschillende vakbladen en uitgeverijen. In 2017 verscheen mijn eerste eigen boek bij Lemniscaat: Spelen met prentenboeken!
Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Einde schooljaar

Het eind van het schooljaar komt in zicht. Tijd om terug te blikken. Voor Praxisbulletin schreef ik een artikel met tips om terug te blikken. Verder vind je op de 'einde schooljaar' pagina van deze site een aantal leuke ideeën.
--> Lees het artikel 'Terugblikken'
--> Naar de 'einde schooljaar' pagina


Alfabet, het nieuwste boek van Charlotte Dematons

Heb je het nieuwste boek van Charlotte Dematons al gezien? Alfabet! Het is zo gaaf! Bij elke letter van het alfabet maakte ze een prachtige plaat waar zoveel op is te zien. En álles begint met deze letter. Ik mocht er voor Kleuteruniversiteit een project bij schrijven. Het is een pakket vol activiteiten rondom fonemisch en fonologisch bewustzijn geworden. Je kunt het het hele schooljaar gebruiken als bronnenboek. Tip!
--> Bekijk het project 'Alfabet'Mijn kleuterperiode

Voor de oudste kleuters maakte ik een invulblad voor in het rapport, plakboek of portfolio. Hierop kunnen ze tekeningen maken over hun kleuterperiode. De leerkracht kan er desgewenst bij schrijven.
Meer ideeën voor het eind van het schooljaar vind je hier:
--> Naar de pagina 'einde schooljaar'


Gratis download! Letterdoolhoven

De kinderen in mijn klas vinden ze zo leuk, de letter- en cijferdoolhoven. Ik maakte een nieuwe set letterdoolhoven met letters in de volgorde van het alfabet. De doolhoven zijn er in verschillende niveau's, leerzaam voor kleuters vanaf groep 1, maar ook voor de groepen 3 en 4.
Tip! Gebruik ze naast het nieuwe boek Alfabet van Charlotte Dematons.
--> Bekijk Letterdoolhof 'alfabet'
--> Bekijk Letterdoolhof 'onder water'

letterdoolhof, alfabet, letters, kleuters, juf-Anke

Piratenfeest!

Een juffen- en meestersfeestje op de planning op zoek naar een leuke invulling? Geef een piratenfeest! Met dit mooie weer is het thema 'water' een aanrader en piraten passen daar perfect bij. In Spelen met prentenboeken vind je een uitgewerkt feestje met materiaal dat makkelijk te vinden is. Plezier gegarandeerd!


Nieuwste projecten voor Kleuteruniversiteit

Acht weken thuis. Ik dacht heel wat projecten voor Kleuteruniversiteit te kunnen schrijven, maar daar kwam het thuisonderwijs en wat had ik het daar druk mee. En daar kwam de zon en wat was het moeilijk die te weerstaan. In plaats van typen werd het de wandelschoenen aan en naar buiten!
Toch zijn er drie nieuwe projecten gekomen en wat zijn ze mooi! Met het thema 'Onder water' ga ik zelf op school aan de slag, met het thema 'Kunst' duik je het Mauritshuis in en leer je meer over Rembrandt en Alfabet, bij het nieuwste boek van Charlotte Dematons, is een geweldig dik pakket vol activiteiten rond fonemisch en fonologisch bewustzijn. Hier heb je het hele jaar plezier van. --> Naar de projectenTerugblik 2019

Chantal kwam werken ... bij mij!

Whaaa! Ik werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen: Chantal komt werken. Wat een gave kans! Chantal heeft een dagje in mijn groep gewerkt en dat was ontzettend leuk! Hoe het ging, zag je in aflevering 3 op donderdag 11 april bij RTL4. De uitzending is terug te kijken via RTL XL.
--> Lees mijn blog over deze dag met een kijkje backstage, foto's en filmpjes

Chantal komt werken kleuterjuf juf Anke


Populairste download van 2019!

Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke

Inspiratie op social media

Volg jufanke.nl op social media voor inspiratie, tips en winacties.

juf-Anke, instagram juf-Anke, Facebook

- Advertenties -facebook juf Anke