Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als educatief auteur voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin en Lemniscaat. Dit doe ik samen met Els. In 2017 verscheen ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken!Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Reis mee! Kinderboekenweek 2019

Met welk voertuig reis jij tijdens de Kinderboekenweek? Op de themapagina vind je volop gratis downloads zoals een kralenplankenpakket, een programmeerpakket en reeksen leggen met treinwagons. Ook vind je hier liedjes, kringactiviteiten, boekentips, ideeën voor de opening en sluiting en knutsels bij dit thema.
--> Naar de ideeën voor de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek, reis-mee, vervoer, 2019, juf-Anke, kleuters, lesidee

Nieuw! Mindset - motiveren en presteren

Mindset, je hebt er vast wel eens van gehoord. Op onderwijsblogs, social media en in boeken zie je deze term steeds vaker voorbij komen. Maar wat is het nu eigenlijk? Letterlijk vertaald betekend mindset 'overtuiging'. Het is een manier van denken en een manier van naar jezelf kijken. Deze manier van denken is bepalend voor hoe jij of de kinderen in je groep denken over hun eigen intelligentie, talenten en kwaliteiten.
Hoe is jouw mindset? Heb je een vaste mindset en geloof je dat intelligentie aangeboren is en je kwaliteiten hebt of niet hebt? Of heb je een groeimindset en geloof je dat je alles kunt leren en overal beter in kunt worden door te oefenen? --> lees verder

Kinderboekenweek! Projecten over vervoer

Voor Kleuteruniversiteit schreef ik samen met Els verschillende projecten waarin vervoermiddelen centraal staan. Bij het boek Alle wielen in de file schreven we een project voor peuters.
Bekijk de projecten op de Kinderboekenweekpagina. --> naar de pagina

Kinderboekenweek, reis-mee, vervoer, 2019, juf-Anke, kleuters, lesidee

Een nieuw schooljaar, nieuw materiaal!

Voor het nieuwe schooljaar maakte ik enkele gratis downloads en bedacht groepsvormende spellen. Voor Kleuteruniversiteit schreef ik met Els een project bij het boek Kolletje gaat naar school. Dit project bevat allerlei grappige, gezellige groepsvormende spelletjes. Ideaal voor de eerste schoolweken! Naast deze leuke spellen vind je taal- en rekenactiviteiten met als thema 'naar school' in het project.
--> Bekijk het project 'Een nieuw schooljaar'
--> Ga naar de activiteiten voor de start van het schooljaar
--> Ga naar de groepsvormende activiteiten (De Gouden Weken)

school, start-schooljaar, kleuters, juf-Anke

Chantal komt werken bij ... mij!

Whaaa! Ik werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen: Chantal komt werken. Wat een gave kans! Chantal heeft een dagje in mijn groep gewerkt en dat was ontzettend leuk! Hoe het ging, zag je in aflevering 3 op donderdag 11 april bij RTL4. De uitzending is terug te kijken via RTL XL.
--> Lees mijn blog over deze dag met een kijkje backstage, foto's en filmpjes

Chantal komt werken kleuterjuf juf Anke

Tip! Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke

Handig! Aftekenbladen voor SmartGames

Bij een aantal SmartGames die ik in mijn klas gebruik maakte ik aftekenbladen. De kinderen pakken een SmartGame, spelen een level en kleuren daarna een ster op het aftekenblad. De bladen stimuleren het afmaken en doorzetten en zijn handig om visueel te maken waar het kind gebleven is. --> Lees meer
--> Download de aftekenbladen

aftekenbladen, Smart-Games, juf-Anke aftekenbladen, Smart-Games, juf-Anke aftekenbladen, Smart-Games, juf-Anke

Inspiratie op social media

Volg jufanke.nl op social media voor inspiratie, tips en winacties.

juf-Anke, instagram juf-Anke, Facebook

- Advertenties -
facebook juf Anke