Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als educatief auteur voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin en Lemniscaat. Dit doe ik samen met Els. In 2017 verscheen ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken!Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Winnen! Sint-Maarten winactie

Vier Sint-Maarten met een sfeervol prentenboek van uitgeverij De Vier Windstreken. Kijk op mijn Instagram account voor de winactie en maak kans op één van deze mooie boeken.

Bij Tessel viert Sint-Maarten schreven Els en ik een project voor Kleuteruniversiteit. Bekijk het hier.

Nieuw! Sinterklaas met Boer Boris

Yes, een nieuw sinterklaasboek en nog wel van Boer Boris! Veel kleuters vinden deze boer en zijn avonturen op rijm fantastisch. In het nieuwste boek heeft Sinterklaas een probleem. Zijn paard hinkt en kan dit jaar niet de daken op. Hoe moet dat nou? Hebben de kinderen een idee?
Bij Boer Boris Een paard voor Sinterklaas schreven Els en ik een splinternieuw sinterklaasproject waarin de kinderen een oplossing zoeken voor het probleem van de Sint en een gezellige sinterklaastijd beleven samen met Boer Boris.
--> Bekijk het sinterklaasproject
--> Naar de sinterklaaspagina

Hoera, het is herfst!

Of niet? Ik ben meer van de zomer, geef mij maar zon. Al zijn die activiteiten met kastanjes, eikels, beukennootjes en dennenappels wel erg leuk!
--> Naar de herfstpagina

Reis mee! - Thema vervoer

Tijdens de Kinderboekenweek stonden vervoermiddelen centraal. Misschien werk jij, net als ik, nog steeds rondom dit thema? Op de kinderboekenweekpagina vind je volop gratis downloads zoals een kralenplankenpakket, een programmeerpakket en reeksen leggen met treinwagons. Ook vind je hier liedjes, kringactiviteiten, boekentips, ideeën voor de opening en sluiting en knutsels bij dit thema.
--> Naar de ideeën voor de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek, reis-mee, vervoer, 2019, juf-Anke, kleuters, lesidee

Nieuw! Mindset - motiveren en presteren

Mindset, je hebt er vast wel eens van gehoord. Op onderwijsblogs, social media en in boeken zie je deze term steeds vaker voorbij komen. Maar wat is het nu eigenlijk? Letterlijk vertaald betekend mindset 'overtuiging'. Het is een manier van denken en een manier van naar jezelf kijken. Deze manier van denken is bepalend voor hoe jij of de kinderen in je groep denken over hun eigen intelligentie, talenten en kwaliteiten.
Hoe is jouw mindset? Heb je een vaste mindset en geloof je dat intelligentie aangeboren is en je kwaliteiten hebt of niet hebt? Of heb je een groeimindset en geloof je dat je alles kunt leren en overal beter in kunt worden door te oefenen? --> lees verder

Chantal komt werken bij ... mij!

Whaaa! Ik werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen: Chantal komt werken. Wat een gave kans! Chantal heeft een dagje in mijn groep gewerkt en dat was ontzettend leuk! Hoe het ging, zag je in aflevering 3 op donderdag 11 april bij RTL4. De uitzending is terug te kijken via RTL XL.
--> Lees mijn blog over deze dag met een kijkje backstage, foto's en filmpjes

Chantal komt werken kleuterjuf juf Anke

Tip! Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke

Inspiratie op social media

Volg jufanke.nl op social media voor inspiratie, tips en winacties.

juf-Anke, instagram juf-Anke, Facebook

- Advertenties -
facebook juf Anke