Juf Anke lesidee kleuters thema's start schooljaar kringactiviteiten knutselen hoeken taal rekenen Engels


Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als educatief auteur voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin en Lemniscaat. Dit doe ik samen met Els. In 2017 verscheen ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken!Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Klaar voor de start!

Het Formule 1 seizoen is van start gegaan. Ons thema is nu 'de autocoureur'. Voor dit thema maakte ik deze leuke dobbelbladen die je gratis kunt downloaden. Veel raceplezier!
--> Download de dobbelbladen

autocoureur racen kleuters

Naar buiten! - Artikel in Praxisbulletin

Bewegen is belangrijk. En wat is er nou leuker dan bewegen in de buitenlucht? Voor Praxisbulletin (nr. 7, maart) schreven Els en ik een artikel met 22 tips voor buitenspel. Ga je mee naar buiten?
--> Naar het artikel (wachtwoord is nodig)

kleuters buiten spelen

Op weg naar Pasen

Voor Pasen staat er volop gratis materiaal op de site. Van kleikaarten, programmeerkaarten en telkaartjes tot de leukste knutsels en ideeën voor kringactiviteiten. Voor Kleuteruniversiteit schreven Els en ik verschillende projecten, zoals een project bij Boer Boris en de eieren en een peuterproject lente & Pasen.
--> Naar het thema Pasen
--> Naar Kleuteruniversiteit

lente en pasen project kleuters

Nieuw! Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

Nieuw! Aftekenbladen voor SmartGames

Bij een aantal SmartGames die ik in mijn klas gebruik maakte ik aftekenbladen. De kinderen pakken een SmartGame, spelen een level en kleuren daarna een ster op het aftekenblad. De bladen stimuleren het afmaken en doorzetten en zijn handig om visueel te maken waar het kind gebleven is. --> Lees meer
--> Download de aftekenbladen


 

- Advertenties -
facebook juf Anke