Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als educatief auteur voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin en Lemniscaat. Dit doe ik samen met Els. In 2017 verscheen ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken!Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Tip! De gele ballon voor 10 euro!

Het prachtige prentenboek De gele ballon van Charlotte Dematons is deze maand 'Prentenboek van de maand' bij Lemniscaat en verkrijgbaar voor maar tien euro! Ik heb meteen enkele boeken ingeslagen. Super leuk voor op school!

Let op! Op bol.com vind je een kartoneditie en een gewone hardcover editie. Kijk goed naar de dikte van het boek om te zien welke je bestelt.


Een nieuw schooljaar, nieuw materiaal!

Voor het nieuwe schooljaar maakte ik enkele gratis downloads en bedacht groepsvormende spellen. Voor Kleuteruniversiteit schreef ik met Els een project bij het boek Kolletje gaat naar school. Dit project bevat allerlei grappige, gezellige groepsvormende spelletjes. Ideaal voor de eerste schoolweken! Naast deze leuke spellen vind je taal- en rekenactiviteiten met als thema 'naar school' in het project.
--> Bekijk het project 'Een nieuw schooljaar'
--> Ga naar de activiteiten voor de start van het schooljaar
--> Ga naar de groepsvormende activiteiten (De Gouden Weken)

Rollenkaarten voor de huishoek

Handig voor het nieuwe schooljaar: rollenkaarten voor het spel in de huishoek. Lees er meer over op de themapagina 'spel'.
--> Naar de themapagina 'spel'
--> Download de rollenkaarten

rollenkaarten huishoek, themahoek, kleuters

Chantal komt werken bij ... mij!

Whaaa! Ik werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen: Chantal komt werken. Wat een gave kans! Chantal heeft een dagje in mijn groep gewerkt en dat was ontzettend leuk! Hoe het ging, zag je in aflevering 3 op donderdag 11 april bij RTL4. De uitzending is terug te kijken via RTL XL.
--> Lees mijn blog over deze dag met een kijkje backstage, foto's en filmpjes

Chantal komt werken kleuterjuf juf Anke


Jufanke.nl op social media

Heb je volgend schooljaar een kleutergroep? Volg jufanke.nl op Instagram (@juf_anke.nl) of Facebook (@jufanke.nl) voor inspiratie, leuke tips en winacties.

Nieuw! Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

Nieuw! Aftekenbladen voor SmartGames

Bij een aantal SmartGames die ik in mijn klas gebruik maakte ik aftekenbladen. De kinderen pakken een SmartGame, spelen een level en kleuren daarna een ster op het aftekenblad. De bladen stimuleren het afmaken en doorzetten en zijn handig om visueel te maken waar het kind gebleven is. --> Lees meer
--> Download de aftekenbladen


 

- Advertenties -
facebook juf Anke