Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als educatief auteur voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin en Lemniscaat. Dit doe ik samen met Els. In 2017 verscheen ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken!Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Chantal komt werken bij ... mij!

Whaaa! Ik werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen: Chantal komt werken. Ik vond het doodeng, maar heb het gedaan. Chantal heeft een dagje in mijn groep gewerkt en dat was ontzettend leuk! Hoe het ging, zag je in aflevering 3 op donderdag 11 april bij RTL4. De uitzending is terug te kijken via RTL XL.

--> Lees mijn blog over deze dag met een kijkje backstage, foto's en filmpjes

Chantal komt werken kleuterjuf juf Anke

Klaar voor de start!

Het Formule 1 seizoen is van start gegaan. Voor het thema 'de autocoureur' maakte ik deze leuke dobbelbladen die je gratis kunt downloaden. Veel raceplezier!
--> Download de dobbelbladen

autocoureur racen kleuters

Naar buiten! - Artikel in Praxisbulletin

Bewegen is belangrijk. En wat is er nou leuker dan bewegen in de buitenlucht? Voor Praxisbulletin (nr. 7, maart) schreven Els en ik een artikel met 22 tips voor buitenspel. Ga je mee naar buiten?
--> Naar het artikel (wachtwoord is nodig)

kleuters buiten spelen

Nieuw! Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

Nieuw! Aftekenbladen voor SmartGames

Bij een aantal SmartGames die ik in mijn klas gebruik maakte ik aftekenbladen. De kinderen pakken een SmartGame, spelen een level en kleuren daarna een ster op het aftekenblad. De bladen stimuleren het afmaken en doorzetten en zijn handig om visueel te maken waar het kind gebleven is. --> Lees meer
--> Download de aftekenbladen


 

- Advertenties -
facebook juf Anke