Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als (educatief) auteur voor Kleuteruniversiteit, verschillende vakbladen en uitgeverijen. In 2017 verscheen mijn eerste eigen boek bij Lemniscaat: Spelen met prentenboeken!Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Nieuw! Op berenjacht

De berenjacht is een wereldwijde hit. Speciaal hiervoor maakte ik enkele gratis downloads zoals een beren-afstreepkaart, een programmeerpakket, het spel 'Kraak de code!' en kralenplankvoorbeelden. Kijk voor de downloads op de thuiswerkpagina hier links in het menu. Veel plezier!

Digitaal paaseieren zoeken

Actueel! Thuisonderwijs aan kleuters - coronavirus

De scholen zijn gesloten en de meeste kinderen zitten thuis. Om te voorkomen dat kinderen de hele dag op de bank hangen of voor een beeldscherm zitten, verzamelde ik activiteiten, spelletjes en gratis downloads waarmee ouders thuis aan de slag kunnen gaan. Doe je ook mee aan de uitdaging van de week?
--> Naar de tips voor thuisonderwijs

thuisonderwijs, kleuters, spel, spelen, thuis, corona

 

Op weg naar Pasen

Bij ons op school gaan we na carnaval door met het thema 'feest'. Dit laten we weer overgaan in het volgende feest: Pasen. Zo feesten we het jaar door ;).
--> Naar het thema 'Pasen'
--> Naar het thema 'lente'


Nieuw! Project 'De haven'

Heb jij het nieuwste boek uit de Willewete serie al gespot? Het is geschreven door Sanne (jufsanne.com) en Merel (Leesvink.nl). Ik schreef er een project bij: De haven. Een leuk thema om de komende tijd mee aan de slag te gaan.

 

Maak van muziek een feestje!

In het maartnummer van HJK vind je een artikel over muziekonderwijs, geschreven door Karin en mij. We vertellen je hoe je een goede én leuke muziekles bij je thema kunt bedenken en geven praktische suggesties.

--> Naar het artikel
--> Naar de muziekpagina


Nieuw!
Project 'Ziek zijn' - De Gorgels en De Grote Operatie

Joebelabambam! Er is een nieuw boek verschenen over De Gorgels. Een prentenboek van Jochem Myjer! Bij dit boek schreef ik voor Kleuteruniversiteit een project over 'ziek zijn'.
--> Bekijk het project


Terugblik 2019

Chantal kwam werken ... bij mij!

Whaaa! Ik werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen: Chantal komt werken. Wat een gave kans! Chantal heeft een dagje in mijn groep gewerkt en dat was ontzettend leuk! Hoe het ging, zag je in aflevering 3 op donderdag 11 april bij RTL4. De uitzending is terug te kijken via RTL XL.
--> Lees mijn blog over deze dag met een kijkje backstage, foto's en filmpjes

Chantal komt werken kleuterjuf juf Anke


Populairste download van 2019!

Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke

Inspiratie op social media

Volg jufanke.nl op social media voor inspiratie, tips en winacties.

juf-Anke, instagram juf-Anke, Facebook

- Advertenties -


gorgels-grote-operatie


facebook juf Anke