lesidee kleuters juf Anke


Over Juf Anke

Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op mijn site jufanke.nl. Ik wil anderen hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast schrijf ik, samen met Els, voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin, De Vier Windstreken en Lemniscaat. In 2017 is ons eerste eigen boek verschenen: Spelen met prentenboeken!
Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Nieuw! Wat een winterslaap - winterproject

Wat een winterslaap is zo'n lief, sfeervol prentenboek! Toen wij het boek zagen, waren we meteen verkocht. Hier moeten we een winterproject bij maken. En ... dat is gelukt!

--> Bekijk het project Wat een winterslaap

Op weg naar Kerstmis ...

Bij het thema Kerst vind je volop ideeën voor kringactiviteiten en materialen zoals dobbelspellen, telkaartjes en de leukste kerstknutsels.

--> Naar het thema Kerst

Nieuw! Aftekenbladen voor SmartGames

Bij een aantal SmartGames die ik in mijn klas gebruik maakte ik aftekenbladen. De kinderen pakken een SmartGame, spelen een level en kleuren daarna een ster op het aftekenblad. De bladen stimuleren het afmaken en doorzetten en zijn handig om visueel te maken waar het kind gebleven is. --> Lees meer

--> Download de aftekenbladen

Lemniscaatkalender 2019

Wat is de Lemniscaatkalender voor 2019 prachtig geworden. Op de voorkant zie je een super mooie illustratie van Mark Janssen uit Eiland. Ik denk dat ik de kalender het hele jaar dicht laat ;).
In de kalender vind je weer (les)suggesties bij de platen en het bijbehorende boek, geschreven door Els en mij. Leuk voor op school én thuis.
De kalender kun je online bestellen en vind je ook in de betere boekhandels.


Prachtige prentenboeken met een boodschap

Op internet ontdekte ik de prentenboeken van Rachel Bright en Jim Field. Prentenboeken met niet zomaar een verhaal, maar boeken die kinderen iets mee willen geven. Een boodschap, een stukje vertrouwen ... Mijn nieuwste lievelingsboeken! Ik vertel je er graag meer over.
---> Lees verder


 

- Advertenties -


facebook juf Anke