lesidee kleuters juf Anke


Over Juf Anke

Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op mijn site jufanke.nl. Ik wil anderen hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast schrijf ik, samen met Els, voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin, De Vier Windstreken en Lemniscaat. In 2017 is ons eerste eigen boek verschenen: Spelen met prentenboeken!
Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Kinderboekenweek - Twee vechtende eekhoorntjes

Voor de Kinderboekenweek 2018 zijn we op zoek gegaan naar een boek met het thema van de Kbw: 'vriendschap' én met het thema herfst. Dat is gelukt! Ons project Twee vechtende eekhoorntjes staat nu online!

--> Bekijk het project Twee vechtende eekhoorntjes
--> Ga naar de ideeën voor de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2018 vriendschap herfst juf Anke kleuters


KBW tip!
- Spellencircuit 'Vriendschap'

Start de Kinderboekenweek of sluit af met een spellencircuit met super gezellige spellen bij het boek Rikki en zijn vriendjes. Bij de spelletjes werken de kinderen samen en maken plezier. Wij hebben het spellencircuit al ingepland. Jullie ook?

--> Bekijk het spellencircuit

kinderboekenweek vriendschap spelletjes kleuters


Prachtige prentenboeken met een boodschap

Op internet ontdekte ik de prentenboeken van Rachel Bright en Jim Field. Prentenboeken met niet zomaar een verhaal, maar boeken die kinderen iets mee willen geven. Een boodschap, een stukje vertrouwen ...
Ik was heel benieuwd naar deze boeken en vertel je er graag meer over.
---> Lees verder


Nieuw!
Project 'De eenhoorn'

Ze zijn hip, eenhoorns! Daarom gingen wij voor Kleuteruniversiteit aan de slag en schreven een project over de eenhoorn bij het prachtige boek Eén eenhoorn, alsjeblieft van Mark Janssen. Plan dit magische thema in en scoor een eenhoorn bij Kruidvat of de Action. Nu zijn ze er volop.

--> Bekijk het project 'De eenhoorn' 

- Advertenties -


facebook juf Anke