lesidee kleuters juf Anke


Over Juf Anke

Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op mijn site jufanke.nl. Ik wil anderen hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast schrijf ik, samen met Els, voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin, De Vier Windstreken en Lemniscaat. In 2017 is ons eerste eigen boek verschenen: Spelen met prentenboeken!
Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Hij komt, hij komt ...

Het is weer zover. Op zaterdag 17 november komt de Sint aan in ons land. Heb jij al bedacht met welk thema je aan de slag gaat?
Els en ik schreven voor Kleuteruniversiteit een gaaf project bij het boek Het huis van Sinterklaas. In dit boek zie je Pieten in alle kleuren. Na elke activiteit wordt er een luik van het huis geopend en zo wordt er afgeteld naar 5 december.
--> Bekijk Het huis van Sinterklaas

Voor Praxisbulletin schreven we een artikel. Pakjespiet zit in de problemen en de kinderen wordt gevraagd te helpen. Er wordt een beroep gedaan op de 21st century skills. Een project van deze tijd!
--> Bekijk het artikel op de site van Praxisbulletin

Ook op jufanke.nl vind je volop gratis materiaal. Weegkaartjes, telkaartjes, kleikaarten, dobbelbladen, werkbladen, suggesties voor de hoeken, kringactiviteiten en nog veel meer.
--> Naar het thema Sinterklaas

Het is herfst!

Voor de herfst staat er volop materiaal online. Van leuke knutsels en kringactiviteiten tot weegkaartjes, telkaartjes, getalkaarten en dobbelbladen om gratis te downloaden.
Voor Kleuteruniversiteit schreef ik samen met Els enkele complete projecten voor zowel peuters als kleuters.
--> Naar het thema herfst
--> Naar de projecten van KleuteruniversiteitPrachtige prentenboeken met een boodschap

Op internet ontdekte ik de prentenboeken van Rachel Bright en Jim Field. Prentenboeken met niet zomaar een verhaal, maar boeken die kinderen iets mee willen geven. Een boodschap, een stukje vertrouwen ... Mijn nieuwste lievelingsboeken! Ik vertel je er graag meer over.
---> Lees verder


Project voor Sint-Maarten

Vier Sint-Maarten met Tessel en haar vriendjes. Speciaal voor Sint-Maarten schreven wij een project dat op de site van Kleuteruniversiteit verkrijgaar is.
--> Bekijk het project
 

- Advertenties -


facebook juf Anke