Juf Anke lesidee kleuters thema's start schooljaar kringactiviteiten knutselen hoeken taal rekenen Engels


Over Juf Anke

Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op mijn site jufanke.nl. Ik wil anderen hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast schrijf ik, samen met Els, voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin, De Vier Windstreken en Lemniscaat. In 2017 is ons eerste eigen boek verschenen: Spelen met prentenboeken!
Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Carnaval!

Het is weer bijna carnaval! Tenminste, bij ons in het zuiden. Vorig jaar schreven we een nieuw project bij Luuk en Lotje - Het is carnaval. Ook maakten we een super leuk werkje met slingers en confetti als motorische oefening. Dit vind je, samen met nog veel meer leuke kringactiviteiten, knutsels, gratis downloads en ideeën voor de hoeken op de carnavalspagina.
--> Naar het thema carnaval
--> Naar de projecten voor carnaval

Nieuw! Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

Thema ziek zijn

Op de site vind je volop gratis materiaal bij het thema 'ziek zijn', zoals rollenkaarten voor de themahoeken, programmeerkaarten, rijmkaartjes, telkaartjes voor het vullen van potjes met pillen in de apotheek en nog veel meer. Ook vind je hier leuke ideeën voor de hoeken, kringactiviteiten en knutselsuggesties.
--> Naar het thema ziek zijn

juf anke thema ziek zijn

Nieuw! Aftekenbladen voor SmartGames

Bij een aantal SmartGames die ik in mijn klas gebruik maakte ik aftekenbladen. De kinderen pakken een SmartGame, spelen een level en kleuren daarna een ster op het aftekenblad. De bladen stimuleren het afmaken en doorzetten en zijn handig om visueel te maken waar het kind gebleven is. --> Lees meer
--> Download de aftekenbladen


 

- Advertenties -

facebook juf Anke