lesidee kleuters juf Anke


Over Juf Anke

Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op mijn site jufanke.nl. Ik wil anderen hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast schrijf ik, samen met Els, voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin, De Vier Windstreken en Lemniscaat. In 2017 is ons eerste eigen boek verschenen: Spelen met prentenboeken!
Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Lente & Pasen

De kou gaat langzaam het land uit, de eerste bolletjes steken hun kopjes boven de grond ... het wordt lente! Voor Kleuteruniversiteit schreven we een aantal mooie projecten voor de lente en Pasen. Nieuw is het project lente bij Benji en de gigagrote pompoen.
Hier op de site vind je volop gratis materiaal.

--> Naar Kleuteruniversiteit
--> Naar het thema lente
--> Naar het thema Pasen

pasen lente kleuters juf Anke

Drie ei is een paasei - arikel in Praxisbulletin

Voor Praxisbulletin schreven Els en ik een artikel met praktische ideeën in de weken voorafgaand aan Pasen. Het artikel staat in het blad van februari en ook op de site van Praxisbulletin. Veel leesplezier! --> naar de site


De beer en de piano - een project over muziek

Op een dag vindt een beer een piano in het woud. Na een tijdje speelt hij de mooiste muziek. De beer gaat naar de stad en wordt wereldberoemd. Dit prachtige project over muziek vind je op Kleuteruniversiteit.
--> Meer muziek ...
--> Download een gratis dobbelblad bij 'De beer en de piano'


Voorbereidend schrijven met Krullenbol

Wil je meer weten over de motorische ontwikkeling van jonge kinderen en wil je ze voorbereiden op het schrijfonderwijs? Ga dan aan de slag met Krullenbol. Een inspirerende methode met volop tips, ideeën en materiaal om direct te gebruiken.

--> Lees meer over schrijven en de fijne motoriek


 

- Advertenties -


facebook juf Anke