juf-Anke, lesidee, kleuters, kleutergroep, onderwijs
Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als (educatief) auteur voor Kleuteruniversiteit, verschillende vakbladen en uitgeverijen. In 2017 verscheen mijn eerste eigen boek bij Lemniscaat: Spelen met prentenboeken!Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

De herfst is weer gekomen!

Na de herfstvakantie starten wij met het project natuur bij het leuke boek Kolletje & Dirk - Daar is de wolf, dat zich in het bos afspeelt. In de herfst is er in het bos van alles te beleven. Op de herfstpagina vind je volop inspiratie en gratis downloads voor dit thema.
--> Naar het project natuur
--> Naar de herfstpagina
--> Download de telkaartjes 'wintermaaltjes'
--> Download de heksensoepjes voor Halloween

Hij komt, hij komt!

Maar hoe? Dat is nog de vraag in deze onzekere tijd. Om alvast in de stemming te komen, schreven wij twee sinterklaasprojecten bij het prachtige, nieuwe sinterklaasboek van Mark Janssen. Het ene project is een 'gewoon' project met reken-, taal-, en muziekactiviteiten voor de kring en suggesties voor de hoeken en het andere project is een plusproject dat hierop aansluit. In beide projecten en het boek komen geen (zwarte) pieten voor.
--> Bekijk het project 'Sinterklaas'
--> Bekijk het plusproject 'Sinterklaas'
--> Naar de sinterklaaspagina met gratis materiaal

sinterklaas, kleuters, project, onderwijs, rekenen, taal, muziek, spel-en-beweging, hoeken sinterklaasliedjes, mark-janssen, kleuters, project, onderwijs sinterklaas, project, plusproject, kleuters, groep-3, onderwijs

Spelend starten met de spelinloop

Voor het magazine van Kleuteruniversiteit schreef ik een artikel* over de spelinloop, zoals ik deze in mijn groep organiseer. Heb jij je al op dit leuke, nieuwe vakblad geabonneerd? * Het artikel is te lezen in nummer 1, september 2020
Wil je meer weten over de spelinloop? Kijk dan op de pagina 'organisatie'.

spelinloop, inloopwerk, kleuters, juf-Anke


Tip!
Aan de slag met Alfabet - fonemisch bewustzijn

Alfabet, het nieuwste boek van Charlotte Dematons is zo gaaf! Bij elke letter van het alfabet maakte ze een prachtige plaat waar zoveel op is te zien. En álles begint met deze letter. Ik schreef er voor Kleuteruniversiteit een project bij. Het is een pakket vol activiteiten rondom fonemisch en fonologisch bewustzijn geworden. Je kunt het het hele schooljaar gebruiken als bronnenboek en er volop inspiratie uit halen. Altijd handig!
--> Bekijk het project 'Alfabet'

alfabet, charlotte-dematons, project

Letterdoolhoven

De kinderen in mijn klas vinden ze zo leuk, de letter- en cijferdoolhoven. Ik maakte een nieuwe set letterdoolhoven met letters in de volgorde van het alfabet. De doolhoven zijn er in verschillende niveau's, leerzaam voor kleuters vanaf groep 1, maar ook voor de groepen 3 en 4.
Tip! Gebruik ze naast het nieuwe boek Alfabet van Charlotte Dematons.
--> Bekijk Letterdoolhof 'alfabet'
--> Bekijk Letterdoolhof 'onder water'

letterdoolhof, alfabet, letters, kleuters, juf-Anke


Terugblik 2019

Chantal kwam werken ... bij mij!

Whaaa! Ik werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen: Chantal komt werken. Wat een gave kans! Chantal heeft een dagje in mijn groep gewerkt en dat was ontzettend leuk! Hoe het ging, zag je in aflevering 3 op donderdag 11 april bij RTL4. De uitzending is terug te kijken via RTL XL.
--> Lees mijn blog over deze dag met een kijkje backstage, foto's en filmpjes

Chantal komt werken kleuterjuf juf Anke


Populairste download van 2019!

Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke vraagwoorden, kleuters, juf-Anke

Inspiratie op social media

Volg jufanke.nl op social media voor inspiratie, tips en winacties.

juf-Anke, instagram juf-Anke, Facebook

- Advertenties -


herfst, prentenboek, kleuters

sinterklaas, kleuters, prentenboek, sinterklaasliedjes, mark-janssen


facebook juf Anke