Juf Anke jufanke.nl lesideeDigibord & Handige links

Hier vind je een aantal leuke websites voor het digibord en handige links naar site's met lesideeën. Omdat ik op dit moment bij de kleuters werk, is deze pagina misschien wat minder up to date.

Websites met materiaal voor het digibord


marijeandringa.yurls.net
Verzamelsite met links naar digibordmateriaal. Vooral voor de kleuters, maar ook voor de hogere groepen komen er steeds meer links op deze site.www.schoolbordportaal.nl
Startpagina met handige tools voor het digibord, zoals een stoplicht, time-timer, verjaardagstaart, schooltv, spelletjes en meer.www.bordwerk.nl
Veel materiaal voor het digibord. Op deze site kun je ook zelf materiaal maken en online zetten. Daarbij heeft Bordwerk een handige presentator. Een programma waarmee je op het digibord kunt schrijven etc. Voor de presentator heb je een licentie nodig bij Bordwerk Pro.


www.gynzy.com
Ook dit is een site met veel materiaal en handige tools voor het digibord.


www.schoolopseef.nl
Digitale praatplaten over thema's in het verkeer. Elke maand is er een nieuwe praatplaat beschikbaar met daarbij een verhaal, filmpjes en spelletjes. Leerzaam, leuk en handig!


schooltv beeldbank
Een verzameling van heel veel filmpjes. Zoek en vind het filmpje dat je nodig hebt bij een thema, muziekles, prentenboek e.d.

Sites om online te oefenen

tafels oefenen
www.tafelsoefenen.nl
Een leerzame website vol gratis spelletjes waarmee de kinderen tafels kunnen oefenen.


www.rekenweb.nl
Veel rekenspelletjes, ook leuk om met de hele klas op het digibord te spelen.


www.wrts.nl
Dit programma is eigenlijk bedoeld om een vreemde taal te leren, maar kan ook prima ingezet worden voor spelling. Je typt alle woorden van een pakket/blok in en kunt deze dan flitsen op het digibord. De kinderen schrijven de woorden vervolgens op en kijken na.


Sites met lesideeën


klasvanjuflinda.nl
Veel leuke lesideeën en inspirerende tips.


leermiddelendatabase PO
Veel werkbladen en anderer handige leermiddelen om te gebruiken in je groep.


Gedragsproblemen in de klas
Een zeer informatieve en complete site over gedragsproblemen, ontwikkelings-, gedrags-, en leerstoornissen die je tegen kunt komen in je klas. Van ADHD tot faalangst en van autisme tot een depressie.
Op de site wordt de stoornis beschreven en daarnaast krijg je handige tips voor in de klas.


tekenenzo.blogspot.com
Mooie site met erg veel leuke ideeën voor een tekenles. Echt een aanrader!Community 3-4
De community voor de groepen 3 en 4 van Kennisnet. Je kunt lid worden van deze community en zo veel leermiddelen bekijken en je abonneren op de nieuwsbrief.

Overige links

www.henkjoosen.nl
Henk Joosen heeft enkele boeken geschreven voor kinderen van 9 jaar en ouder. Op deze site kun je hier meer over lezen.